30 november, 2010

Ifølge OECD lå Danmark i 1998 på 6. pladsen på medlemslandenes rangliste over timelønninger og på 8. pladsen over industriproduktion pr. time. Ti år senere – i 2008 – var danske timelønninger de næsthøjeste (kun overgået af Norge) og produktionen var faldet til 13. pladsen.

Hvornår vil det gå op for danskerne, at der må være et rimeligt forhold mellem lønninger og produktion for at forblive konkurrencedygtige på det internationale marked? Hvornår vil danskerne forstå, at den opnåede levestandard og velfærdet iblandt ikke er en menneskeret, og at man i lighed med andre lande må spænde livremmen ind og acceptere lavere lønninger og flere arbejdstimer?

15 november, 2010

Læst i Berlingske Tidende: "Danskerne er de bedste i verden til at blive til grin. ----- Danskere er det folkefærd i verden, der bedst tåler, at andre gør nar af vores opførsel, hvis den vækker opsigt. ----- Vi løber en kæmpe risiko for at blive opfattet som skamløse".

Dette ifølge Aalborg Universitets psykolog og humorforsker Martin Führ på basis af et internationalt forskningsprojekt i 72 lande. Martin Führ behøver kun at betragte sin egen stilling som statsansat og skattebetalt humorforsker for at se det naragtige og skamløse i dette "projekt".