20 november, 2012

På to år er DRs lønninger steget knap 15% til gennemsnitligt 688.000 kroner (årsregnskab 2011-2012). Alt imens resten af landet har været i finansiel krise med økonomiske nedskæringer og afskedigelser. Ingen vil indrømme (eller kan se), at DR er i samme situation som DSB, Dong og SAS. Hvornår vil politikerne og licensbetalerne vågne op og se det vanvittige i dansk radios og TVs forretningsmodel, og hvor lidt DR leverer til seere og lyttere for disse mange penge?

15 april, 2012

Den danske Præsteforenings formand, Per Bucholdt Andreasen, er enig med biskop Kjeld Holms beslutning om at kirkevie homoseksuelle "som en del af en udvikling". "Det følger med tiden og samfundet, og det må kirken forholde sig til.", siger han.

Virkelig? Nej. Religion skal skabe, påvirke og formulere samfundet. Ikke omvendt.

14 april, 2012

Den økonomiske krises langsomme opløsning af velfærdssamfundet, som danskerne har kendt det siden begyndelsen af det tyvende århundrede, sker med jammer fra fagforeninger, liberale interessegrupper og pressen. Protesterne lyder som om økonomien, som betinger den sociale velfærd, er en eftertanke; at social velfærd er en menneskeret uanset økonomien.

24 februar, 2012

Journalisters hang til metaforisk sprog kan umiddelbart opfattes som smart og moderne. Det er snarere manglende evne til at udtrykke sig klart og præcist, og det er trist, at undervisningsinstitutionernes og mediernes ledere ikke griber ind og retter det.

08 januar, 2012

Danske nyhedsmedier er som opium for folket. De dulmer smerterne, slører virkeligheden, og befordrer drømmene.

05 januar, 2012

Det er forståeligt, at der i Danmark er en vis stolthed over et selvstændigt, demokratisk, og rimeligt succesfuldt land med blot 5,5 millioner mennesker. Levestandarden er høj, og de fleste mennesker har grund til at være glade og lykkelige.

Men det er ikke grund til at tro, at Danmark og danskerne altid og i enhver anledning og enhver situation er bedst. Verdensmestre. Nummer et. Pressen skriver, at briterne "jubler" over en dansk TV film, at en BBC korrespondent er "i svime" over en københavnsk restaurant, og at man i USA er "vilde" med et dansk industriprodukt. Danskere "opdager" eller "opfinder" det ene eller andet - med marginal medvirken.

Det er naivt og dumt. Dansk narcissisme er hysterisk og komisk provinsiel.
Hvornår
- bliver dansk presse voksen?
- vil den vove at lade sig sammenligne med aviser og radio i London, Frankfurt, Zürich, Stockholm, Washington eller New York?
- holder den op med at citere, kopiere og plagiere?
- er leflen for den laveste fællesnævner ikke godt nok?
- vil den have mod til at have sin egen mening?
- vil læserne og lytterne kræve det?
Danmark har i første halvår af 2012 præsidentposten for EU og skal dermed styre Europa igennem den værste økonomiske krise i Europa siden Anden Verdenskrig. En ny, venstreorienteret regering godkendte i november 2011 et finansbudget for 2012 med 4,9% underskud i forhold til bruttonationalproduktet – en forringelse fra 2,7% i 2010 og 3,9% i 2011. En svækkelse af forventningerne til bruttonational-produktet har på førstedagen for præsidentskabet forringet underskudet til 5,5%, 2,5 point under hvad EU tillader. 

Hvilket lederskab!
Meget publicerede hollandske og engelske undersøgelser viser, at danskerne er de lykkeligste mennesker i verden.  Måske skyldes det, med et citat af Søren Kierkegaard, at "så er nok noget, du ikke har forstået."